SARJAKUVA KASVATTAJANA

Sarjakuvien maailma on aito ja turvallinen koska siellä sykkii tarinan siemen. Hyvään tarinaan tarvitaan työhevosen selkänahasta piiskatun kaltaisella vimmalla synnytetty idea. Sarjakuvilla on pilttien kehitysvaiheessa tärkeä merkitys. Se on ensimmäinen porrasaskelma elämää varten. Kukkuu-kirjoista aloitetaan. Missä luuraa sammakko? Turvalliselta kotipihalta edetään seikkailun tietä muumien, pikku Hiawathan ja Rin-Tin-Tinin kautta aina syvälle takametsään, porsasjahtiin Sepe-suden kanssa. Sieltä sitten ollaankin jo valmiita siirtymään laadukkaan eurooppalaisen ja monikansallisten sarjakuva-syndikaattien pariin.

Laadukas suomenkielinen sarjakuva kehittää lukijansa mielikuvitusta ja sanavalmiutta. Aktiivinen sarjakuva-harrastus antaa rohkeutta kohdata eteen tulevia haasteita. Sarjakuvilla on myös aikuiskasvatuksellista merkitystä. Pelko antaa potkua elämään ja nauru kasvattaa komeat hymykuopat poskille. Muuttuvan työelämän vaatimuksiin sarjakuvien lukeminen kehittää järjestelykykyä, itsevarmuutta, tervettä epäluuloisuutta ja rohkeutta rynniä suoraan vaaraa päin.

Vapaa-ajan virkistyshetkiin parempaa ajanvietettä on vaikea keksiä. 8-bittiset nintendot ja VHS-videot tulevat vasta kun sarjakuvien lukemisesta on jo tullut jokapäiväinen tapa. Äidit ja isät, muistakaa että iso läjä laadukkaita sarjakuvia on aina parempi vaihtoehto kuin huono lapsenvahti, tietysti tarvitaan myös lämpöä, ruokaa ja juomaa. Kantakaa siis jälkikasvullenne paljon hyviä sarjakuvia ja muistakaa itsekin lukea niitä!

W.C Fields, (Collected Shorts-loppuunmyyty)